Marcel Spierts geeft Marie Kamphuis Lezing 2017
16 maart 2017

De tiende Marie Kamphuis Lezing werd op 15 maart 2017 gehouden door Marcel Spierts, zelfstandig onderzoeker en publicist op het gebied van sociaal werk, educatie en cultuur. De lezing "De democratisch sociaal werker” was de opening van het congres De Dag van de Sociaal Werker in de ReeHorst in Ede.
Kijk voor een verslag, inclusief de tekst van de lezing, op MKS Lezing 2017.

Marcel Spierts. Foto Marie Kamphuis Stichting.
Dagvoorzitter Piet-Hein Peeters en Rik Bovenberg, voorzitter Marie Kamphuis Stichting. Foto Marie Kamphuis Stichting.

Congres De Dag van de Sociaal Werker. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Lezing 'De democratisch sociaal werker'. Foto: Marie Kamphuis Stichting.

Marie Kamphuis Prijs 2016 uitgereikt
20 november 2016

Op 17 november is voor de achtste keer de Marie Kamphuis Prijs uitgereikt. Uit de acht inzendingen selecteerde de jury twee innoverende projecten. De tweede prijs was voor Zuyd Hogeschool voor Spirit of Youth, een interventie met de hulp van paarden voor jongeren met beperkingen, hechtingsstoornissen of gedragsproblemen. Job Academy, een programma van StreetPro, dat kwetsbare jongeren helpt hun weg te vinden op de arbeidsmarkt werd bekroond met de eerste prijs.

Lees een verslag van de uitreiking en de prijswinnende projecten op Marie Kamphuis Prijs 2016 of bekijk de foto's.

Rik Bovenberg, voorzitter. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Winnaar Eerste Prijs. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Winnaar Tweede Prijs. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Rik Bovenberg met beide winnaars. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
StreetPro. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Zuyd Hogeschool. Foto: Marie Kamphuis Stichting.