Marie Kamphuis Lezing 2019
21 november 2019
Tijdens De Agenda van het Sociaal Werk is op donderdag 14 november voor de twaalfde keer de Marie Kamphuis Lezing gegeven. Dit jaar waren er twee sprekers: de Nederlandse hoogleraar Margo Trappenburg van de Universiteit voor Humanistiek (namens de Marie Kamphuis Stichting) en de Universiteit Utrecht en de Vlaamse professor dr. Rudi Roose van de Universiteit van Gent.
Op deze dag is ook het Marie Kamphuis Archief overgedragen aan de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW).

13 november 2019
Ter gelegenheid van de feestelijke overdracht van het Marie Kamphuis Archief tijdens De Agenda van het sociaal werk van 14 november 2019, heeft Liesbeth Simpelaar Een kleine gids samengesteld. In de gids zijn de 8 principes van het social casework volgens Marie Kamphuis opgenomen. Download hier Een kleine gids.